BAMM! en deelwerking AmuseeVous vormen de voedingsbodem voor de oprichting van Copper & Light. Samen hebben we meer dan 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van kansrijke projecten voor jonge actuele beeldende kunstenaars. De Kotroute, AmuseeVous Labs en Curating The Young zijn inmiddels gevestigde waarden in het circuit.

Onze projecten ondersteunden al meer dan 500 artiesten in de ontplooiing van hun talent en atelier. Ze ontstonden in de schoot van OPEK, hét symbool voor artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers in Vlaanderen. Daar schenken we kansen en podia aan de kunstenaars van vandaag én morgen.

Coöperatieve structuur
Copper & Light wil nog meer kansen creëren en op die manier ook meer inkomsten voor kunstenaars genereren. Onze coöperatie werkt aan een eerlijke en veelbelovende context voor de groei van boeiende, hedendaagse kunstcollecties.

Copper & Light wil als nieuw initiatief nóg sterker beantwoorden aan een vitale behoefte onder jonge kunstenaars en nieuwe vormen van mecenaat. Door kunstenaars en investeerders te verbinden in een coöperatieve structuur, ijvert Copper & Light voor de ontwikkeling van artistieke carrières en oeuvres.

Copper&Light wordt getrokken door

Thomas Odeurs

Thomas Odeurs, meester in de Beeldende Kunsten, was in het verleden betrokken bij verschillende start-ups in de creatieve economie. Na een parcours van 10 jaar in het bedrijfsleven, gooide Thomas het roer om en trok hij terug naar de bron of Beeldende Kunsten. Zijn – intussen – divers gekleurde agenda heeft als rode draad ‘Cultureel Ondernemerschap’. Met Copper & Light wil hij een belangrijke behoefte inlossen door impact en betekenis te creëren voor de kunstwereld.

Stefaan studeerde kunstwetenschappen in Gent, Amsterdam en Parijs. Hij gaf les aan kunstenaars en schreef als kunstcriticus voor De Tijd. De voorbije 20 jaar bouwde hij Bamm! mee uit tot het grootste cultureel lanceerplatform voor kinderen en jongeren & was hij mede-oprichter van OPEK. Ondertussen verdiepte hij zich in het culturele ondernemerschap aan de UAMS, doceerde hij hierover aan UCLL en bekwaamde zich in marketing and sales aan Vlerick. Hij hoopt ooit een bestseller te schrijven: ‘Ma vie pour l’art’.

Stefaan Vandelacluze